HTML

Melyik az a film, zene, stb...?

Címkék

2013.01.18. 21:57 Rolph

4. Megfejtésre váró film: Ghetto Guy in the maffia?

Címkék: film amerika olasz maffia fekete régi dráma romantika néger negyed getto váró megfejtésre

Ez a történet egy felcseperedő fiúról szól, aki az olasz gettóban él talán. Aki valamilyen úton a maffia tagja lesz, s ez a banda nem bírja a feketéket. De a főhősünk, felnőtt korában beleszeret egy fekete leányba. Lényegében.

Filmben szereplők színészekről fogalmam sincs, az időt se tudom behatárolni, nem tudom megsaccolni, hogy mikor játszodik, olyan régies, olyan járgányok vannak, amiket már megszokhatunk ilyen régimódi maffia filmekben. De kb 90-s években forgathatták, a képminőségre következtetve. A filmet kb 10 éve láthattam.

Akkor a történet részletezve, ami megmaradt:

A 9-10 éves kiskölyök  gettóban ül a ház előtt barátjával. S jön egy busz, rajta feketékkel, s elkezdenek ( beinteni) beszólogatni

, s a jármű után szaladva még ugatni, talán dobálni (már lehet, hogy csak beleképzelem:) ...

Aztán a kisebb 'gyanús' társaság is megjelenik egy következő képben, ami szemet szúrhatott kölyöknek, -esetleg kíváncsiságból-, de valahogy közel férkőzik hozzájuk.

Az apja, buszsofőr, erről tudomást szerez, s azt hiszem, hogy arra inti, hogy tartson távolságot tőlük.

( Az apa meg a gyerek, mint amerikaiak szeretik a baseballt, s személyesen azért is érint ez a film egyik jelenete, mert pont olyan baseball-s kiskabátom volt mint, ami gyereken van. Kék alapon fehér labdákkal felvarrva elől, cipzár mellet két oldalt, s rajtuk a játékosok neveivel. [ Ha kérdeznétek, hogy honnan volt, akkor a válasz: rokonok által kaptuk usa-ból ] )

Talán a kisgyerek apró kis megbízásokat kap, ami miatt megkedvelik a maffia tagok. S szépen köztük fel is cseperedik.

Egyik nap a buszra szállva, úgy ül le a főhősünk, hogy srégen  rálátott az ablak mellet ülő  fiatal szép fekete hölgyre. (S mikor észrevették egymást, lesütötték szemeiket, de utána lopva pillantást vetettek egymásra, aztán egyre hosszasan ) Lényegében szem kontaktust folytattak :D De nem szóltak egymáshoz.
 DE aztán..

Valamilyen formában újra találkoztak. S randevút is megbeszéltek. ( a következő jelenet pedig vagy ebben a filmben van vagy egy másikban :D  ha nem ebben van,s ráismerne valaki, közölje annak a filmnek a címét :)

Szóval a csávó beszél valami fószerral, talán a fő maffia taggal, hogy vigye el a kocsit, s nyissa ki az ajtót a hölgynek beszállásnál, s hogy ha kinyitja a hölgy a másik oldalon lévő zárt ajtót, akkor nyert ügye van. Ha meg nem, akkor hagyja a csajt a francba. De a főhősünk örömére, kinyitotta a csaj, ezt a saját szemével látta, mert megkerülvén az autót benézett hátul, hogy feloldja-e a zárat az ajtón (a "fehérnép" xD, aki fekete).

Aztán felpörögnek az események. Nagyobb lett a feszültség két bőrszínű emberek közt. S molotov koktélt dobtak be az egyik lakásba az olaszok, vagy lehet bolt volt az. Meglehet, hogy a tűznek áldozatai is voltak :S Ami jó ürügy lenne a végén megtörténő dolognak, de az is homályos, hogy miért alakult úgy? Akkor a végén:

Összegyűl a maffia banda, sokan vannak. Főhősünk is, akire - talán sokat hatott a maffia főnök, bár nem emlékszem, hogy keresztapának szólították volna- akkor valahogy gyanússá válik az egyik személy, s szinte már szólni akar a főnöknek, mikor eldurran a fegyver, s földre rogyik a góré. Ettől is kicsit szomorkássá válik a hangulat, hogy elveszít egy fontos ember a főhősünk.

Ennyire emlékszem. Sajnos. Ha valaki tudja, írja le kommentbe, vagy üzenje meg a film címét!  Köszönöm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://melyikaza.blog.hu/api/trackback/id/tr535026133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása